Team Bar Alt

Het team van Bar Alt tijdens Wine Professional

Het was een opvallende proeverij te midden van het uitgebreide wijnaanbod op Wine Professional: gerechten gecombineerd met ambachtelijke bieren. Het team van Bar Alt liet zien dat bier een volwaardig alternatief kan zijn voor een wijnkaart. Overigens biedt het restaurant ook een mooie keuze aan vins nature.
proefnotities Ivo Ivanis
Martijn Disseldorp en Sanne Slijper, voorheen werkzaam als chefs, begonnen in 2013 onder de naam Two Chefs Brewing hun eigen bieren te brouwen. Vier jaar later hadden ze, via crowdfunding, voldoende geld bij elkaar om een eigen brouwerij te starten in het Westelijk Havengebied. Een volgende ambitie was een eigen proeflokaal, en dat plan resulteerde uiteindelijk in Bar Alt, in samenwerking met Adriaan Verkerk, tevens eigenaar van restaurant Jacobsz. De keuken van Bar Alt staat onder leiding van Thomas Kooijman. Two Chefs Brewing verzorgen de bierkeuze en Julian van Woesik is sommelier.
bar alt logo
langoustine geitenyoghurt

Langoustine, rijstepap, geitenyoghurt, peterselie, kroepoek van inktvisinkt

Rijstepap met geitenyoghurt en algenpoeder, gemarineerde peterseliewortel zoetzuur, gebrande peterseliewortel, crème van peterseliewortel en geitenmelk, geroosterde langoustine in geitenboter, krokant van platte peterselie, kroepoek van inktvisinkt, beurre blanc, kaffirlime-olie.
Smeuïg en fris, licht zoetig, met een krokantje, elegant gerecht.

White Mamba, Two Chefs Brewing, Amsterdam
Witbier met kardemom, korianderzaad en kaffir-limeblaadjes.
Fruitig, citrus, frisse en sublieme geur, de smaak is vol en fruitig, met een zacht bittertje en een fijne kruidige afdronk (5%)

Bier en spijs
De combinatie met bier is zeer goed geslaagd, de vettigheid en de frisheid van het gerecht worden goed opgepakt door het bier.

langoustine geitenyoghurt
oerbiet zolderspek

Oerbiet met zolderspek, bes met crème fraîche en 25 jaar oude sherryvinaigrette

Oerbiet gepoft, bietencrème, zolderspek, chioggiabiet rauw, beurre blanc, vintage sherryvinaigrette, blauwe bessen, gerookte honing, zwartebessenpoeder, bietenpoeder.
Intense smaak, licht rokerig door het spek en fris door de vinaigrette.

Wild Series Tres Cabras, Farmhouse Ale, Brouwerij Oersoep, Nijmegen 2015
Rijping op rieslingvaten. Champagneachtige geur, gist, brooddeeg, citrus, je ruikt meer de wijn dan het bier, zeer frisse aanzet, zacht bittertje, bier opgebouwd op de zuren, heel apart (5%)

Bier en spijs
De combinatie is goed geslaagd maar blijft iets achter bij de vorige.

oerbiet zolderspek
3 bieren

Paling, boerenkool, sojabonen en sesamzaad

Krachtig van smaak, aardse tonen, met een zacht bittertje van de kool

Noest Vatted Porter with Brettanomyces, Brouwerij Nevel Artisan Ales, Nijmegen
Gegist met Brettanomycesgisten. Donker bier, drop, zwarte kersen, bramen, koffie en chocolade, frisse aanzet door de zuren, koffie, chocolade en drop, een elegante en ongelofelijke frisse Porter (4,9%)

Bier en spijs
De combinatie klopt zeer goed, het bier pakt het gerecht goed op en wordt een geheel.

Bar Alt, Amsterdam, 06-30941899

3 bieren