proefnotities Ivo Ivanis
Langoustine, rijstepap, geitenyoghurt, peterselie, kroepoek van inktvisinkt
Rijstepap met geitenyoghurt en algenpoeder, gemarineerde peterseliewortel zoetzuur, gebrande peterseliewortel, crème van peterseliewortel en geitenmelk, geroosterde langoustine in geitenboter, krokant van platte peterselie, kroepoek van inktvisinkt, beurre blanc, kaffirlime-olie.
Smeuïg en fris, licht zoetig, met een krokantje, elegant gerecht.
White Mamba, Two Chefs Brewing, Amsterdam
Witbier met kardemom, korianderzaad en kaffir-limeblaadjes.
Fruitig, citrus, frisse en sublieme geur, de smaak is vol en fruitig, met een zacht bittertje en een fijne kruidige afdronk (5%)
Bier en spijs
De combinatie met bier is zeer goed geslaagd, de vettigheid en de frisheid van het gerecht worden goed opgepakt door het bier.
Oerbiet met zolderspek, bes met crème fraîche en 25 jaar oude sherryvinaigrette
Oerbiet gepoft, bietencrème, zolderspek, chioggiabiet rauw, beurre blanc, vintage sherryvinaigrette, blauwe bessen, gerookte honing, zwartebessenpoeder, bietenpoeder.
Intense smaak, licht rokerig door het spek en fris door de vinaigrette.
Wild Series Tres Cabras, Farmhouse Ale, Brouwerij Oersoep, Nijmegen 2015
Rijping op rieslingvaten. Champagneachtige geur, gist, brooddeeg, citrus, je ruikt meer de wijn dan het bier, zeer frisse aanzet, zacht bittertje, bier opgebouwd op de zuren, heel apart (5%)
Bier en spijs
De combinatie is goed geslaagd maar blijft iets achter bij de vorige.
Paling, boerenkool, sojabonen en sesamzaad
Krachtig van smaak, aardse tonen, met een zacht bittertje van de kool
Noest Vatted Porter with Brettanomyces, Brouwerij Nevel Artisan Ales, Nijmegen
Gegist met Brettanomycesgisten. Donker bier, drop, zwarte kersen, bramen, koffie en chocolade, frisse aanzet door de zuren, koffie, chocolade en drop, een elegante en ongelofelijke frisse Porter (4,9%)
Bier en spijs
De combinatie klopt zeer goed, het bier pakt het gerecht goed op en wordt een geheel.
Bar Alt, Amsterdam, 06-30941899