Talentvol Sommelier 2014 Koen van der Plas vorig jaar in actie tijdens de Showcase GaultMillau/ 25e Proefschrijft Wijnconcours

Talentvol Sommelier 2014 Koen van der Plas vorig jaar in actie tijdens de Showcase GaultMillau/ 25e Proefschrijft Wijnconcours

Hét moment om nieuwe wijnen te kiezen voor het najaar/de feestdagen! Proefschrift presenteert voor de 26e jaargang de circa 350 allerbeste wijnen die dit jaar in Nederland de revue gepasseerd zijn. Daarnaast vindt ook de Showcase GaultMillau plaats met 25 jonge talenten die strijden om een GaultMillau Award. Nieuw is de Showcase ‘Beste Fromager 2015’. Schrijf u nu rechtsboven in als bezoeker!

Gekozen door professionele proevers uit Nederland en België waaronder vier sommeliers, pers, een ‘Master of Wine’ en natuurlijk de Proefschrift crew. In totaal zijn er meer dan 4.000 flessen ingestuurd voor het Proefschrift Wijnconcours. Rosé wijnen, mousserende wijnen en champagnes waren al dit voorjaar aan de beurt. De winnaars uit die categorieën zijn te proeven in de St. Olofskapel samen met de finalisten van de witte, rode en zoete wijnen. Sommeliers zullen aan de slag gaan met de ‘Prix du Sommelier’. Kom naar het oudste wijnconcours van de Benelux!

De winnaars worden na afloop van de ‘Showcase GaultMillau’ rond 17.30 uur bekend gemaakt.

Op dezelfde dag vindt in de St. Olofskapel ook de Showcase GaultMillau plaats. In vier competities met elk 5 kandidaten strijden jonge talenten om de GaultMillau titels ‘Talentvol Sommelier’, ‘Belofte van het Jaar’, ‘Talentvol Gastvrouw/gastheer’ en ‘Belofte van het Jaar’ ten overstaan van in totaal meer dan 20 juryleden. Nieuw dit jaar is de competitie ‘Beste Fromager 2015’, een nieuwe Award in de GaultMillau gids die op maandag 3 november a.s. gepresenteerd zal worden.

Zie hier wie de genomineerden zijn: https://proefschrift.nl/home/genomineerden-gaultmillau-awards-2015-bekend/

Locatie: St. Olofskapel, NH Barbizon Palace Hotel, Prins Hendrikkade 59-72 (tegenover Centraal Station) in Amsterdam

Datum: maandag 3 november 2014

Tijd: 10.30-18.00 uur