Gault&Millau Nederland organiseert dit jaar wederom de Showcase voor de ‘Beste Fromager van het Jaar’. De Showcase bestaat ook in andere categorieën maar met deze Award proberen wij de kaaswagens in de Nederlandse gastronomie naar een (nog) hoger nivo te tillen. Vorig jaar ging deze Award naar Melvin Verwaal van restaurant Bord’Eau in Amsterdam. De eerste aanmeldingen zijn al binnen voordat de inschrijvingen officieel van gang zijn gegaan dus het enthousisme ligt hoog. Kandidaten kunnen zich vanaf nu opgeven!
Uit de inschrijvingen worden kandidaten geselecteerd die zich op zondag 24 september in de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace Hotel te Amsterdam zullen presenteren aan de Jury. Op die dag vinden daar naast de verschillende Showcases voor Gault&Millau 2018 ook andere activiteiten plaats (zie hieronder).
De winnaar/winnares wordt bekend gemaakt tijdens de ‘Nacht van Gault&Millau’ op Gastronomie/Fine Food Professional in de Jaarbeurs Utrecht op 6 november a.s.
Hij/zij zal uiteraard ook een plaats krijgen in de Gault&Millau gids.
Wil je meedoen aan deze competitie? Stuur dan jouw CV, foto van jullie kaaswagen en een portretfoto van jezelf (>1 MB) en een korte motivatie voor vrijdag 25 augustus a.s. naar: js.vanlissum@proefschrift.nl onder vermelding van “Showcase Fromager”.
Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt voor deelname op 24 september a.s.
Wij verwachten de geselecteerde kandidaten eind augustus bekend te kunnen maken. Dan volgen ook meerdere details over wat er op de Showcase precies verwacht wordt zodat de geselecteerde kandidaten nog bijna een maand hebben om zich voor te bereiden.