Restaurant De Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat bestond op 11 maart jl. precies 25 jaar. Eigenaren Blanche en Edwin Vinke vierden dit heuglijke feit met een feestelijke culinaire show in het CCXL Theater in Vlissingen.
Foto’s Pieter D’Hoop

Zo’n 750 bezoekers bezochten dit unieke evenement getiteld ‘De Vrienden van de Kromme Watergang’ en konden getuige zijn van optredens van onder meer Peter Slager, Paskal Jakobsen, Ronald Vanhuffel, Maikel Harte, Cor Bakker en Raymond van het Groenewoud. Ceremoniemeester was Patrick Lodiers. Op een speciaal Foodplein konden allerlei smakelijke hapjes en dranken worden geproefd, verzorgd door diverse leveranciers en het restaurant zelf.

De Kromme Watergang is in 25 jaar tijd uitgegroeid tot een van de topzaken van Nederland. Edwin Vinke heeft in al die jaren een geheel eigen filosofie en kookstijl ontwikkeld waarin een hoofdrol is weggelegd voor alles wat de Zeeuwse wateren en kleigrond voortbrengen. Zilt en aards zijn de basisimpressies van zijn rijke en avontuurlijke keuken. Sinds 2011 bezit het restaurant 2 Michelinsterren en in datzelfde jaar werd Edwin door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Inmiddels dient de volgende generatie zich aan: zoon Tom staat zijn vader sinds enkele jaren terzijde als souschef. Op naar het volgende jubileum!

www.krommewatergang.nl