Vinexpo beurs

(Persbericht) Bij de sluiting van de beurs presenteerde de Vinexpo Bordeaux een eerste evaluatie van deze sfeervolle vierdaagse van zakendoen en vooruitblikken. Hieronder de belangrijkste punten.

1.600 internationale exposanten uit 30 landen vertegenwoordigden de wereldproductie op de beursvloer. Daarnaast werden 40% vakbezoekers uit alle windstreken van de wereld verwelkomd. Top 5 internationale bezoekers: China, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje. Ondanks het onmiskenbaar internationale karakter, constateert de Vinexpo Bordeaux een daling van ongeveer 30% in het aantal exposanten en bezoekers. Een terugblik op deze twintigste editie, met een geheroriënteerd en efficiënter, kwalitatief hoogwaardigere lay-out.

WOW biologische wijnen Vinexpo

Biologische wijnen

De tweede editie van WOW! (World of Organic Wines), het beurssegment 100% gewijd aan biologische wijnen en gedistilleerd, verwelkomde 150 biologische of biodynamische wijnproducenten uit 10 landen. Het aanbod van wijnen en gedistilleerd was zeer geslaagd.

Rijk seminarprogramma

Het seminarprogramma maakt deel uit van het DNA van de Vinexpo en trok opnieuw veel belangstelling van de beursbezoekers:
– 650 deelnemers namen deel aan het uitverkochte ‘Act For Change’ Symposium, met onderzoekers en deskundigen uit de hele wereld. Dit eerste internationale symposium, gewijd aan ‘de impact van de klimaatverandering op de wijn- en gedistilleerd sector’, georganiseerd in samenwerking met de regio Nieuw-Aquitanië en de CIVB, was een groot succes. Tijdens de volgende Vinexpo Bordeaux-editie zal dit zeer gewaardeerde event herhaald worden.
– 300 deelnemers aan de e-commerce conferentie ‘Hoe kunt u uw online verkopen optimaliseren’ met als sprekers de CEO’s van Vivino, Le Petit Ballon, Tannico, Alibaba-Tmall en IWSR.
– Ook voor het Vinexpo Academy platform was er veel animo. Uitdagende ideeën en concepten passeerden de revue: 12 conferenties, 24 proeverijen, gewijd aan wijnen en gedistilleerd uit de hele wereld, masterclasses, battles, enz.

Vinexpo seminar

Nieuwe evenementen

Ook stonden bij deze 20e editie twee nieuwe evenementen in de spotlights:
– Het Dîner du Palais, dat exposanten de mogelijkheid bood om hun klanten te verwelkomen met een gastronomisch menu in combinatie met hun eigen wijnen.
– La Grande Dégustation (de grote proeverij) georganiseerd in het prachtige Palais de la Bourse in het hart van Bordeaux. Wijnliefhebbers, ervaren, onervaren, professional, bedrijf of particulier konden er wijnen uit de hele wereld komen proeven en ontdekken.

En de toekomst?

Rodolphe Lameyse, CEO van de Vinexpo, aangetreden 30 dagen voor de beurs, aan het woord: ‘De cijfers benadrukken de noodzaak voor een radicale verandering in de strategie om de Vinexpo Bordeaux opnieuw uit te vinden en te harmoniseren met Vinexpo Paris. We moeten voortbouwen op onze sterke punten. De nieuwe strategie kent drie belangrijke assen: business, content en beursbeleving’. Voor haar 40ste verjaardag in 2021 lanceert Vinexpo Bordeaux een vernieuwd beursconcept, waarbij haar identiteit en waarden behouden blijven.

Vinexpo proeven
Vinexpo Paris 1

Wine Paris en Vinexpo Paris: 10 t/m 12 februari 2020

In februari 2020 wordt Parijs het centrum van de wijn- en gedistilleerdhandel, als de vakbeurzen Wine Paris en Vinexpo Paris tegelijkertijd en op hetzelfde expositiecomplex gehouden worden. Hiermee wordt een nieuw topevenement gecreëerd, op een strategisch belangrijk moment in de inkoopkalender. Wine Paris, de samenwerking van de vakbeurzen Vinisud en Vinovision Paris, brengt de identiteit, terroir, rijkdom en diversiteit van respectievelijk de Zuid- en Noord-Franse wijnen naar voren. De Vinexpo, van haar kant, wil de Vinexpo Paris in het leven roepen om de groeimogelijkheden op de wereld wijn- en gedistilleerdmarkt beter te benutten. Dit nieuwe en internationale businessplatform zal onder andere nieuwe diensten aanbieden zoals de INFINITE BAR en de LAB voor het gedistilleerdsegment.

Proefschrift bezocht de Vinexpo en proefde er tal van interessante wijnen. Meer hierover binnenkort op deze site.