Caillottes
Moeilijke tijden vragen extra ondersteuning. Daarom helpt het Informatiebureau voor Duitse Wijn de restaurants die deelnemen aan de Riesling & Pinot Weeks met een financiële ondersteuning. Deelnemende restaurants doen bovendien automatisch mee aan de traditionele wijn-spijswedstrijd en komen in aanmerking voor aantrekkelijke prijzen.
Riesling is zonder twijfel het uithangbord van Duitsland, maar dat er in Duitsland meer ‘pinot’ of ‘burgunder’-druiven staan aangeplant dan riesling wordt wel eens vergeten.
Ze vormen samen een waaier van boeiende druiven: weissburgunder, grauburgunder, chardonnay en spätburgunder zijn wellicht de bekendste. Maar ook auxerrois, frühburgunder en schwarzriesling horen tot zogenaamde ‘burgunder’ of ‘pinot’. Dat zijn niet alleen veel druivenrassen, maar dat betekent ook onnoemelijk veel mogelijke wijn-spijscombinaties.
Om die veelzijdigheid in de kijker te zetten organiseert het Informatiebureau voor Duitse Wijn van 1 t/m 17 oktober de 10e editie van de Riesling & Pinot Weeks (voorheen Riesling Weeks). Tijdens deze periode bieden restaurants, verdeeld over heel Nederland, hun gasten een 3-gangenmenu (incl. Duits wijnarrangement, waaronder ten minste 1 riesling) voor € 45 aan (sterrenzaken + € 10 per ster).
Eenmalig worden de Riesling & Pinot Weeks van juni verplaatst naar oktober.
Duitsland 1 Partnership kopie

Gastro Partnership? Tot € 700 ondersteuning!

Moeilijke tijden vragen extra ondersteuning. Daarom helpt het Informatiebureau voor Duitse Wijn de restaurants die deelnemen aan de Riesling & Pinot Weeks met een financiële ondersteuning.
Het Informatiebureau voor Duitse Wijn betaalt 50% van de aankoopprijs terug (kortingen reeds verrekend) van het Duits wijnassortiment dat wordt ingezet tijdens de Riesling & Pinot Weeks, dit tot een maximum bedrag van € 700 (excl. btw.) en als de volgende voorwaarden worden nageleefd :

• Menu en wijnarrangement dienen uiterlijk woensdag 1 september bij het Informatiebureau bekend te zijn
• Menu en wijnarrangement staan uiterlijk woensdag 1 september op de website van het restaurant
• Restaurant maakt zijn deelname aan de Riesling & Pinot Weeks ruim voor de start bekend op sociale media
• Restaurant stuurt een rekening met een kopie van de aankoopfactuur/facturen aan het Informatiebureau voor Duitse Wijn met een bedrag van 50% van de aankoopbedrag(en).

Informatie deelname

In de week van 26 juli heeft Heerlijk de restaurants een uitnodiging toegezonden met vraag tot deelname, samen met de login-gegevens. Mocht je deze mail van Heerlijk niet hebben ontvangen, en je wil toch deelnemen, dan horen we dit graag via info@duitsewijn.nl

Er zijn geen kosten aan verbonden aan je deelname aan de Riesling & Pinot Weeks, noch bij het Informatiebureau voor Duitse wijn, noch bij Heerlijk. Meer informatie vind je op www.duitsewijn.nl.

Duitsland 1 prijs

De Riesling & Pinot Weeks wijn-spijswedstrijd

• Restaurants die deelnemen aan de Riesling & Pinot Weeks en uiterlijk woensdag 1 september hun menu en wijnarrangement bij het Informatiebureau voor Duitse Wijn bekend hebben gemaakt, nemen automatisch deel aan de wijn-spijswedstrijd. Een leesvakjury selecteert 6 wijn-spijscombinaties, waarvan 3 in de categorie elite-restaurant en 3 in de categorie brasserie-restaurant.
• De restaurants van de 6 geselecteerde combinaties worden bezocht door de redactie van Proefschrift.
• De genomineerden en hun inzendingen krijgen redactionele aandacht.
• Tijdens de Wine Professional, begin januari 2022, worden de winnaars van de Riesling & Pinot Weeks wijn-spijswedstrijd bekend gemaakt.
• De winnaar van elke categorie wint een prachtige Liebherr wijnklimaatkast t.w.v. €3.499. De 2de en 3de prijs van elke categorie ontvangt een pakket met verschillende soorten Duitse wijn.

Voor vragen en meer informatie:

Informatiebureau voor Duitse Wijn, 076-52 44 680, info@duitsewijn.nl